Podya Nedir ? | Kılıç Kolu Nedir ?

03-04-2021 23:14
Podya Nedir ? | Kılıç Kolu Nedir ?

 Podya / Podye Nedir


Araç alırken piyasada karşımıza çıkan ve hepimizi tedirgin eden Podye aslında araçlarımızın şasi iskeletinin bir parçasıdır . Ön kılıç kollarına punto kaynak ile sabitlenen sac aksam parçadır . 
Otomobiller kazada ön taraftan aldıkları hasarda hasarın büyüklüğünün podyalara kadar hasar alıp almadığından dolayı önemlidir . Kılıç kolu ve Podye hasarı alan araçların onarımları profesyonelce yapılmalı ve mümkün olduğunca yeni sac kullanılmalıdır . 
 

Podye Hasarını Nasıl Anlarız ?

Podye hasar alıp almadığını uzman olmayan kişilerin ayırt edebilmeleri kolay olmayabiliyor . Öncelikle satın alacağınız aracı donanımlı ve iyi bir ekspertiz firmasında kontrole tabi tutun . Ancak bizde ön muayene yapabiliriz .  Öncelikle aracımızın çamurluk bağlantısındaki sac kenarlarının düzgün ve çekiç darbeleri ile işlemli olup olmadığını kontrol edelim . Sonrasında çamurluk ve kaput bağlantı civatalarının üzerinde aşınma veya boya birikintisi olup olmadığına göz gezdirmeliyiz . Bunun dışında kılıç kolu ve podye bağlantı kaynaklarına bakıp düzgün ve üzerinde araç yeni ise silikon kaplama var mı yokmu kontrol etmeliyiz . 


Podye Hasarlı Araç Alınır mı ?

Podye hasarlı aracın her şeyden önce onarımının düzgün yapılıp yapılmadığı önemli . 
Satın almak istediğiniz aracın seyir durumuna engel olacak bir hasarın olup olmadığını kontrol edin . Ve ikinci el piyasasının yavaş olacağını aklınızda bulundurun . 

Podya Tamiri Önemlimi  ?


Otomobillerimizin ön kısmı ve motor bloğunu taşıyan kollar aracımızın ve bizim güvenliğimiz için oldukça önemlidir . Otomobiilerimiz de podya hasarının düzgün onarılması hayati önem taşımaktadır . 

Kılıç Kolu - Podye Sacı Nedir ? 


Kılıç kolu yukarıda da bahsettiğimiz üzere aracın ön şasi bağlantı noktasından motor bloğunu taşıyan sac levhadır . Güçlendirilmiş pres baskılı olan kılıç kolu işlemleri oldukça önemli işlemlerdir . 
 
 
 




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.